De Persgroep

23 april 2019

De Persgroep

Voor de nieuwe hoofdzetel hebben ITB en Cegelec de bestelling ontvangen voor het leveren en plaatsen van de HVAC- en elektrische installatie.

Het gebouw wordt opgetrokken op het Kievitplein te Antwerpen door de Belgische bouwgroep BESIX Group en het ontwerp is van het architectenbureau Crepain Binst.

Het nieuwe gebouw wordt na de zomer opgeleverd en wordt de hoofdzetel van De Persgroep en zal, naast Vilvoorde, de locatie worden voor het mediabedrijf Medialaan – de Persgroep Publishing. Onder andere News City, de redacties van Het Laatste Nieuws, De Morgen, VTM nieuws, Dag Allemaal,…zullen in het nieuwe gebouw werken dat eveneens de VTM nieuwsstudio zal huisvesten.

De totale oppervlakte is 22.191 m² en telt 2 ondergrondse en 11 bovengrondse verdiepingen. Het gebouw biedt plaats aan een 1000-tal medewerkers die beschikken over 12.050 m2 kantoorruimte. Op het gelijkvloers komt er ook een brasserie die voor iedereen toegankelijk is.

ITB verzorgt zowel de hoog- als de laagspanning, branddetectie, toegangscontrole, databekabeling, verlichting,… Cegelec realiseert de HVAC-installatie: luchtgroepen, koelmachines, warmtepompen, klimaatplafond, verwarming,…

Samen leveren ze hun bijdrage voor het nieuwe uithangbord van de skyline van Antwerpen!